Despre blog

Ma bucur ca ati gasit acest blog.

Aici veti gasi postari si materiale care au in vederea functionarea societatii si idei, initiative in vederea optimizarii mecanismelor sociale.

Sper sa gasiti materialele disponbile interesante si sa pomeniti de ele si altor persoane care ar putea fi interesate.

De asemenea, sunt binevenite orice sugestii constructive si intrebari.

Acest blog este deschis cu intentia de a purta un dialog si de aceea conditiile minime de participare cerute sunt folosirea unui limbaj decent si respectul opiniilor celorlalti.

Va multumesc

Contact:

dimitrieadrian arond yahoo punct com

sansapentruromania arond yahoo punct com

Reclame

Responses

 1. Salut si succes! 😉
  Bine scris si bine structurat dar e nevoie de o masa critica pt un impact real.

 2. Buna 🙂

  Multumesc de aprecieri.
  Totul a fost postat doar de 1-2 zile desi pentru traducerea materialelor si altele se lucreaza de mai mult timp. Fiind abia aparut deocamdata lipseste masa critica dar chiar acesta este si primul obiectiv propus 🙂

  Structura se intentioneaza a fi si mai mult imbunatatita asa ca sunt apreciate sugestiile 🙂

 3. In directia asta m-as duce:
  http://books.google.com/books?id=WM1ZCvImXeUC&printsec=frontcover&dq=Advocacy+Groups&hl=sv&ei=cRkrTbz7LsPEswb0wOi9Ag&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCUQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false

 4. Mersi de link 🙂

  Dupa ce parcurgem materialul vom incerca o sinteza in limba romana care va fi postata la rubrica „Materiale”.

 5. Ca si foarte multi altii si eu sunt total nemultumit de situatia actuala.
  Cauza PRINCIPALA a acesteia este imoralitatea si lacomia cvasituturor fruntasilor politici si a conducatorilor de institutii de stat.Coruptia generalizata.
  Societatea civila care isi face un scop din lupta cu coruptia (ONG-uri,mijloace media,blogguri) se limiteaza sa descopere,prezinte,analizeze si critice unele din infinitele cazuri de conducatori imorali si corupti. Dar efectul acestor actiuni ale societatii civile este foarte redus (dovada este ca perceptia cetatenilor dar si a institutiilor internationale despre coruptia din Romania este ca aceasta nu scade).Pentru ca acesti conducatori imorali nu isi schimba mentalitatea,obiceiurile si caracterul desi sunt demascati ca si persoane imorale si corupte.
  Impunerea de conducatori morali si corecti se poate face si sta in puterea noastra sa identificam si sa impunem treptat persoane oneste in functiile de conducere ale statului si ale institutiilor de stat.
  O oportunitate deosebita in aceasta directie o reprezinta alegerile locale din 2012.
  Noi putem sa identificam si sa convingem de pe acum unele persoane (implicate politic dar si neimplicate politic) care doresc sa candideze pentru functii de primari sau de presedinti de CJ-e (din partea unor partide sau independent) sa asume public si sa promita public ca daca vor fi alesi vor respecta urmatoarele doua idei:
  1.-vor posta detailat si regulat (zilnic sau saptamanal) pe site-ul institutiei absolut toate cheltuielile (atat cu achizitiile de materiale,servicii si investitii cat si cu retribuirea personaluilui)
  2.-in cazul in care unitatea a pierdut irevocabil un proces vor recupera rapid (max 3 luni) prejudiciile aduse unitatii (sau vor esalona recuperarea sau vor intenta proces celor vinovati pentru recuperarea prejudiciilor).
  Candidatii vor promite ca vor demisiona daca nu vor respecta cele doua idei.
  Aceste doua idei sunt corecte si oportune,nu contravin legislatiei si materializarea lor nu necesita cheltuieli.Ele sunt si populiste (in sens bun) si asumarea lor in campania electorala va trezi simpatia,respectul,aprobarea si sprijinul puternic atat al mijloacelor media neutre cat si a cetatenilor dezamagiti,nehotarati si chiar indiferenti.Acesti candidati realizeaza ca daca vor fi alesi posibilitatile de a obtine foloase necuvenite personale si de grup vor fi sensibil mai mici.Dar si probabilitatea de a fi alesi va fi sensibil mai mare.Eu vad si posibilitatea ca un intreg partid sa accepte cele doua idei si sa numeasca candidati care sa isi faca campanie electorala (si) cu aceste doua angajamente.
  Eu incerc de cateva luni sa conving fruntasi politici sa accepte cele doua idei.Dar fara succes deocamdata.De doua saptamani mi-am facut si blog in speranta sa gasesc aliati in actiunea de a convinge potentiali candidati la alegerile de primari si presedinti de CJ-e sa accepte cele doua idei.
  Eu sunt convins ca este posibil sa fie convinsi unii candidati la functiile de primari si presedinti de CJ sa asume cele doua idei.Si daca vor si fi alesi si vor respecta cele doua idei aceasta va fi un exemplu despre un alt fel de a candida si de a reusi si un exemplu de a face altfel politica.Si poate acest exemplu va fi urmat si de altii.
  Si poate la alegerile parlamentare se va gasi un partid care sa promita public ca daca va ajunge la putere va materializa si va reglementa cele doua idei in sensul ca toate institutiile (ministere,regii,agentii,prefecturi,primarii,CL-e si CJ-e,inspectorate,unitati de invatamant si sanitare,etc,etc) sa respecte cele doua idei.Si poate va si reusi.
  Pana cand la conducerea istitutiilor statului nu vor fi persoane oneste noi vom rataci.Dar putem sa identificam si sa convingem persoane care sa candideze la functii de conducere care sa dovedeasca prin materializarea celor doua idei ca sunt corecti.Si daca conducatorii alesi vor fi corecti atunci si conducatorii numiti vor fi corecti.
  Aceasta este propunerea mea si caut aliati care sa faca presiuni asupra potentialilor candidati la alegerile din 2012 care sa asume cale doua idei.
  Daca pot sa ajut in sprijinul altor idei sunt dispus sa o fac ( daca voi fi de acord cu ele si in masura posibilitatilor mele de timp).

 6. Buna Tibi

  De acord ca din partea societatii civile se vorbeste mult despre politica dar in rest actiunile sunt rare, firave si fara impact asupra clasei politice. Speram ca prin informare si asocieri cu alte persoane si grupuri care doresc sa ia o atitudine civica sa putem organiza manifestari concrete care sa scoata cetatenii din starea de apatie si resemnare in care se afla acum si sa isi doreasca mai mult de la cei pe care ii reprezinta.
  Este nevoie sa fie promovati in politica oameni mai competenti si cu o moralitate mai buna. Ca un astfel de demers sa reuseasca pentru 2012 macar in unele circumscriptii, eforturile de gasire si promovare a lor ar trebui intr-adevar sa inceapa de pe acum.
  Cele doua idei ar ajuta mult la „curatenia” ce se poate face in administratie de aceea nu este de mirare ca inca nu sunt multi politicieni care sa le sustina.
  Credem ca ideile merita promovate iar demersul de a cauta politicieni (ori persoane ce vor sa candideze in alegeri) care sa si le asume este un pas in directia buna.
  Speram sa avem o colaborare cat mai buna 🙂

 7. „Speram sa avem o colaborare cat mai buna”
  Adica?
  Eu am scris ca fac si voi face in continuare presiuni asupra unor fruntasi politici potential candidati sa accepte cele doua idei.Si ca as fi bucuros sa gasesc aliati in aceasta actiune.Si ca as fi dispus si la alte idei.
  Nu stiu ce intelegeti prin ” sa avem o colaborare”.
  Eu pot sa inteleg de exemplu sa stabilim o „lista” de potentiali fruntasi politici asupra carora apoi sa facem presiuni sa accepte aceste doua idei.

 8. Buna seara

  A colabora, adica a lucra impreuna la elaborarea/indeplinirea unei actiuni comune.
  Adica in cazul nostru, stabilirea unei liste de politicieni care apoi sa fie contactati in legatura cu ideile propuse de dumneavoastra.

  Intrati va rog pe Forum prin acest link:

  http://sansapentruromania.lefora.com/forum/category/sansapentruromania-forum-topics-propuneri/

  Incepeti un nou subiect, dati un nume subiectului si apoi in fereastra pentru text mentionati lista de politicieni care va ganditi ca e bine sa fie contactati in legatura cu cele doua idei pe care le-ati mentionat.
  In aceasi fereastra enumerati si cateva modalitati cu care credeti ca ar fi cel mai bine sa se faca presiuni asupra respectivilor politicieni.

  Odata propunerile dumneavoastra scrise pe forum, si altii vor putea sa dea idei despre cine ar trebui sa completeze lista de politicieni sau ce fel de mijloace de convingere ar fi mai bune pentru a-i face sa accepte ideile propuse de dumneavoastra.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: